urlAls je af en toe wel eens links post op twitter, facebook of op fora dan zul je wel al gemerkt hebben dat sommige links zééér lang kunnen worden. En dat daar door je bericht onduidelijk of helemaal niet meer leesbaar wordt. Gelukkig bestaat er een website die deze links voor jou kan inkorten: http://www.tiny.cc/ .  Op de hoofdpagina van deze website kan je een url ingeven die je telang vindt en dan wordt deze voor jou omgezet naar een veel kortere versie. Deze kortere versie kan je dan gemakkelijk in een twitter bericht of op facebook posten.

Het enige wat je hoeft te doen is je link in te geven op de website en op TINY IT te klikken. Er zijn nog websites online die deze dienst aanbieden maar TINY.cc zegt dat hun verkorte links meestal onder de 20 tekens blijven. En bovendien garanderen ze dat de verkorte url nooit zal vervallen en dus voor altijd geldig zal blijven.

2 REACTIES

 1. Mega-ontzettend-duizendmaal (en meer!) bedankt voor deze link!
  Ik heb ‘m zojuist uitgeprobeerd en… HET WERKT!! (Lees het laatste in vetgedrukte letters en dubbel onderstreept.)

  Voorbeeld:

  De originele link is:

  http://books.google.nl/books?id=by_qng7ikz0C&pg=PA3&lpg=PA3&dq=cathy-silvers+evelyn-patrick&source=bl&ots=7hUUp9yKEZ&sig=9LWCUz8UAx8ITs8rwSUQGl8g8I0&hl=nl&ei=UJzxS46LIMbK-QbUs53NCQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=8&ved=0CEsQ6AEwBw#v=onepage&q&f=false

  En met ‘Tiny.cc’ is het nu:

  http://tiny.cc/pllil

  De link geopend en ik kom op exact dezelfde pagina terecht.

  De techniek staat voor niets. TOPPIE-TOPPIE!!

  Met vriendelijke groet,
  Roy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.