windows toetsHet openen van Windows Taakbeheer is op zich niet zo moeilijk, maar als een virus jouw computer overneemt en de CTRL+ALT+DELETE combinatie overneemt, hoe kan je dan nog het taakbeheer openen ?  Hieronder leggen we kort de 6 mogelijke manieren uit voor het openen van dit venster. Waarschijnlijk heb je ooit maar enkele van deze manieren nodig maar we zetten ze toch even op een rijtje:

1. CTRL + ALT + DELETE

Deze drie-toetsen combinatie is bij uitstek de meest bekende multi-toetsen combinatie die Windows aanbiedt. Tot voor besturingssysteem Windows Vista bracht de toetsen combinatie CTRL+ALT+DEL je onmiddellijk bij het Taak beheer venster. Sinds Windows Vista brengt deze combinatie je bij het Windows Security venster wat je 5 verdere mogelijkheden aanbied waaronder het openen van het Windows Taakbeheer venster.

CTRL ALT DELETE Combinatie
CTRL ALT DELETE Combinatie

2. Rechts klik op Start balk

Een tweede en zelfs nog snellere manier om je taakbeheer venster te openen is rechts klikken op je Windows startbalk. Je zal een soort popup venstertje krijgen zoals in onderstaande afbeelding te zien is. Wat je enkele nog rest is te klikken op “Taakbeheer starten”.

Rechts klik op start balk
Rechts klik op start balk

3. Start taskmgr via “Uitvoeren”

Uitvoeren commando is een snelle manier voor het openen van diverse programma’s zoals de command prompt maar dit kan ook gebruikt worden voor het openen van het taakbeheer venster. “Uitvoeren” kan je vinden als klikt op het Windows logo in de startbalk, dan bij “Alle programma’s”, “Bureau-accessoires” en vervolgens op “Uitvoeren” klikken. Een klein venstertje zal openen zoals de foto hieronder aantoont. Hierin typ je simpelweg taskmgr , wat staat voor het engelse Task Manager, wat in het nederlands dan weer wordt vertaald als Taak beheer. Na het klikken op de Enter toets of op OK zal het Taakbeheer geopend worden.

uitvoeren

4. CTRL + SHIFT + ESC

Een andere, maar minder bekendere, toetsen combinatie voor het openen van het Taakbeheer venster is de CTRL + SHIFT + ESC combinatie. Deze combinatie zal het Windows security scherm overslaan en direct het venter openen.

CTRL + SHIFT + ESCAPE combinatie
CTRL + SHIFT + ESCAPE combinatie

5. Navigeer naar taskmgr.exe

Deze manier is duidelijk de langste en minst bekende manier om het Taakbeheer venster te openen maar als je geen andere optie meer hebt is dit handig om te weten. Voor deze manier open je “Deze Computer” dubbel klik op het harde schijf icoontje en navigeer verder via de mappen “Windows” => “System32”. In deze lijst met bestanden en mappen kan je naar beneden scrollen, of zoeken, naar het bestand taskmgr.exe . Eenmaal gevonden volstaat het om hierop te dubbelklikken.

Taskmgr.exe
Taskmgr.exe

6.Maak een snelkoppeling naar taskmgr.exe op je bureaublad

Om de voorgaande manier iets toegankelijker te maken kan je hiervan een snelkoppeling op jet bureaublad plaatsen. Je zal hiervoor maar eenmaal stap 5 moeten uitvoeren. Eenmaal je voorgaande stap gedaan hebt en taskmgr.exe hebt gelokaliseerd kan je hier met je rechter muisknop op klikken. In het popup menu dat open komt kan je “Kopiëren naar…” selecteren. Als volgt selecteer je dan “Bureaublad (snelkoppeling maken)“.

Als je hierna op je bureaublad zal gaan kijken zal je een nieuwe snelkoppeling vinden waarmee je snel je Taakbeheer venster kan openen.

taskmgr_6

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.