Wil je graag een afdruk van je scherm van je computer maken? Dan is het niet echt handig om met een fototoestel aan de slag te gaan want je zal niet echt een goede foto kunnen maken omdat je zo een blinkend scherm hebt. Daarom bestaat er een toets op je toetsenbord van je computer of laptop die het mogelijk maakt om een printscreen temaken. De naam print screen zegt het zelf al, deze zal dus een print van je scherm maken.

Maar waar bevindt die toets zich nu? Deze staat altijd naast je insert en delete toets. Om het leesbaar te houden hebben ze de naam afgekort naar “PrtSc” wat dus staat voor printscreen.

De toets bevind zich op een laptop ongeveer hier:

printscreen laptop

En bij een extern toetsen bord staat deze lichtjes op een andere plaats:

printscreen computer

Wat moet je nu doen als je op deze toets hebt geduwt?

Voor windows:

Voor windows zal je na het indrukken van de printscreen toets naar een foto bewerkings programma of tekenprogramma zoals Paint moeten gaan en je printscreen daar plakken. Dit kan je doen door daar op CTRL+V te duwen. En dan kan je deze pas opslaan als een afbeelding.

Voor Ubuntu:

Voor ubuntuis dit een stuk makkelijker. Na het indrukken van de toets krijg je een klein venstertje met de verschillende keuzes die je kan maken. Zoals dit: ( je kan op de foto klikken om hem te vergroten)

printscreen ubuntu

Hier kan je dan kiezen om je printscreen dan op te slaan. Je kan deze dan een naam geven en opslaan in een map naar keuze.
Wil je je printscreen toch zelf plakken waar je wilt dan kan je gewoon op “Naar klembord kopiëren” klikken. Dan kan je je afbeelding plakken waar je wilt.

Gaming Deals