ps3Op vele fora zie ik mensen met de vraag of ze .MKV bestanden kunnen afspelen op hun PS3. Hierop krijgen ze dan meestal een negatief antwoord. Dit is deels waar maar er bestaat een oplossing voor. In onderstaande tutorial wordt je uitgelegd hoe het voor elkaar krijgt om mkv bestanden af te spelen. We gaan het mkv bestand omzetten naar een bestand die de PS3 wel aankan om af te spelen.

Wat heb je hiervoor nodig?
– een mkv bestand natuurlijk
MKV2VOB ===> directe download link

Wat mkv2vob eigenlijk doet is de audio en video streams uit het MKV bestand halen en hier van een .VOB bestand maken. Dit bestandstype is wel ondersteund door de Playstation 3. Dit maakt je video dus afspeelbaar en dit alles zonder dat er een verlies is van kwaliteit. Noch van video noch van audio.

Hoe doen we dit nu?

– Na de installatie open je MKV2VOB en wordt je gevraagd om je mkv bestand te selecteren. En ook om de plaats van het eind bestand te selecteren. In die map zal je .vob bestand zich bevinden op het einde van de omzetting.

– Hier na zal je de vraag gesteld worden of je de automatische MPEG2 transcoding wil aanzetten. Hierbij kies je best voor “yes”.

–  Hier na gaan er een scherm als dit komen die de totale vooruitgang van de omzetting zal tonen. Je mag dit venster niet sluiten en moet dus wachten tot de omzetting gedaan is.

Het kan zijn dat er tijdens dit process nog zo een venstertje openspringt. Je laat dit gewoon best zijn werk doen, deze zullen verdwijnen.

Op het einde van het process zal je dan in de output map die je in het begin geselecteerd hebt je .VOB bestand vinden. Nu gewoon overzetten naar je PS3 en maar genieten van je film;)

UPDATE 2018: Uiteraard is tegenwoordig .MKV bestanden afspelen via de nieuwe playstation 4 kinderspel.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.