Hieronder volgen enkele tips die de snelheid van je pc ten goede zal komen. Zo kan je bijvoorbeeld spyware en virussen verwijderen. Maar ook je pc onderhouden kan ten goede komen aan de snelheid van je pc.

  • Virusscanner gebruiken

Hier kan je gebruik maken van een betalende of een gratis virusscanner. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, welke je gebruikt. Meestal werken de gratis virusscanners even goed. Onthoud wel goed dat je maar één virusscanner op je pc plaatst. Natuurlijk bevatten de betalende versies meer opties.  Hieronder zijn enkele links voor gratis virusscanners.

AVG Anti-Virus 9.0 Free Edition

McAfee (trial versie)

Kaspersky antivirus

 


 

  • Mbam

Malwarebytes Anti-Malware is een gratis programma dat malware (verzamelnaam van verschillende soorten virussen) kan verwijderen.

Anti-Malware 1.46

Dubbelklik op mbam-setup.exe om het programma te installeren. Zorg ervoor dat er een vinkje geplaatst is voor “Update Malwarebytes’ Anti-Malware” en “Start Malwarebytes’ Anti-Malware” en klik daarna op “Voltooien”. Als er een update voor het programma aanwezig is zal deze volgens de bovenstaande instellingen automatisch gedownload en geïnstalleerd worden.

  • SuperAntispyware

Dit is een gratis programma dat je kan gebruiken als aanvulling op Mbam

SuperAntispyware (Dit linkt rechtstreeks naar de site waar je dit kan downloaden)

  • Ccleaner

Een gratis programma waarmee zowel tijdelijke bestanden als het register kan worden opgeruimd.

Ccleaner

  • Defragmenteren

Defragmenteren is ook zeer belangrijk. Software verwijderen veroorzaakt lege clusters op de schijf. Hoe meer lege clusters, hoe trager de schijf gaat worden. Daarom is het noodzakelijk voor wie regelmatig oude software verwijdert eerst de schijf te defragmenteren, voor men terug nieuwe software installeert. Wanneer de nieuwe bestanden groter zijn, dan de verwijderde bestanden, worden de lege clusters overgeslagen, en zullen er nieuwe clusters gebruikt worden.

Defraggler

Ook een aanrader is het gebruik van Ubuntu, want de meeste virussen hebben enkel vat op Windows en niet op Ubuntu. Er bestaan voor alle Windows software vervangende software voor Ubuntu. Ubuntu is ook nog eens volledig gratis. En is hier gratis te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.