computer-problemAls je net een nieuwe computer hebt loopt alles nog vlot en snel. Maar na een tijdje beginnen er foutjes naar boven te komen of kan je slechte programma’s niet meer verwijderen en loopt dus alles een beetje stroef. Om dit zo lang mogelijk uit te stellen gaan we jou in enkele artikelen enkele tips geven om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Zodat je zo lang mogelijk kan genieten van je snelle computer.

In deze 2 de post geven we weer 5 tips voor het voorkomen van pc problemen. Voor de eerste 5 tips zie deze post. Voor tips 6 tot 10 zie deze post.

11. Vermijd niet vertrouwde programma’s

We moeten allemaal toegeven dat der verleiding zeer groot is: je vind op het internet een gratis programma dat je zeer spectaculaire dingen belooft. Of een “gratis” exemplaar van een betalende programma. Meestal zijn zo’n programma’s geen goed idee. Vele van die software kunnen virussen bevatten of gedeeltelijk of zelfs niet werken. Je bent dus beter af om deze zoveel mogelijk te vermijden.

12. Hou je computer georganiseerd

Als je al je downloads zomaar in 1 folder gaat proppen dan geraak je na een tijdje niet meer wijs uit al je bestanden. Je belangrijke en niet belangrijke downloads gaan dan door elkaar geraken. Ook filmpje, muziek, documenten gaan allemaal door elkaar geraken. Hier is natuurlijk ook een oplossing voor, ofwel ga je zelf je bestanden in de juiste mappen stoppen ofwel kan je het gratis programma Digital Janitor installeren. Wat Janitor gaat doen is je downloads in de gaten houden en deze rechtstreeks in de goede mappen steken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat hij al de muziek bestanden in de map ‘muziek’ moet steken en al je filmpje in de map ‘video’. Digital Janitor vind je hier.

digitaljanitor

13. Maak eens gebruik van Sandboxie

Wil je toch eens een programma uitproberen dat je niet helemaal vertrouwd dan maak je best gebruik van het  programma ‘Sandboxie’. Dit programma laat je programma draaien in wat zij noemen een soort ‘zandbak’. Deze zandbak is een soort virtuele ruimte die is afgesloten. Als het programma dat je wou testen dan toch niet te vertrouwen is dan is dit geen probleem. Want Sandboxie zorgt ervoor dat dat programma geen schade kan toebrengen aan windows of andere programma’s. Sandboxie is tevinden op www.sandboxie.com.

14. Verwijder software die je niet meer gebruikt

Het is algemeen geweten dat elke programma dat je installeert je computer een beetje vertraagt. Daarom is het dus aan te raden om af en toe eens te gaan kijken naar de geïnstalleerde programma’s en de progamma’s die je niet meer gebruikt te verwijderen. Dit zal je computer telkens terug wat sneller laten werken.

15. Hou Windows en programma’s actueel

Regelmatig verschijnen er updates van Windows. Deze verwijderen dan bugs in programma’s of verhelpen problemen met sommige programma’s.Het is dus ten zeerste aan te raden om deze updates van Windows steeds uit te voeren. Ook moet je zien om je drivers voor je hardware steeds actueel te houden. Deze kan je altijd terug vinden op de site van de fabrikant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.