ColruytBen je op facebook ook al enkele mensen tegen gekomen die de winkel Colruyt bedanken voor hun kortingsbonnen ? Het zou gaan om een actie van Colruyt die voor hun 87 jarige bestaan kortingsbonnen van 1000 euro cadeau doen aan hun klanten. Er zouden wel geteld zo’n 1000 bonnen te verkrijgen zijn. Maar niets is minder waar, dit bericht is spam. Als je op die link klikt wordt je doorgestuurd naar de site colruyt.us ( Wat al zeer verdacht is want Colruyt is een belgisch bedrijf).

Op die site staat er dan een teller die het aantal resterende kortingsbonnen weergeeft. De mensen worden dan aangespoord om deze site te liken en bepaalde rechten te geven op fb. Je moet tevens ook een bericht plaatsen met “Dank je wel Colruyt”. Eenmaal dat je dit gedaan hebt zou je de kortings bon moeten krijgen. Dit is dus allemaal spam  want Colruyt weet niets van deze actie. Zoals ze reeds op hun (echte) FB pagina vermelden. Ook de site is geregistreerd in Pakistan, het zou hier dus gaan om mensen met kwade bedoelingen die proberen achter je gegevens te komen.

Hoe kon je zien dat dit spam was:

  • 1000 euro is een te groot bedrag om zomaar we te geven via het internet
  • De URL eindigt op “.us”
  • De echte site van Colruyt heeft een “.be” domein naam. Colruyt zou dus die site gebruiken voor hun acties
  • Er staan advertenties op pagina waarnaar je wordt doorverwezen terwijl een bedrijf als Colruyt dit niet doet
  • Als je de site opnieuw opent zal je zien dat deze altijd van 973 begint af te tellen
  • Er staat dat de aanbieding vervalt op maandag 18 oktober. Als je eens naar je kalender kijkt kan je zien dat 18 oktober een donderdag is.
  • De officiële fb-pagina van Colruyt rept met geen woord over een actie
  • 87 jarig bestaan is nu niet direct een speciale leeftijd voor zo’n grootse actie

Ons advies: Waarschuw mensen om niet in deze actie te trappen! Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen opdat deze zich hier niet aan laten vangen.

UPDATE: Hoe krijg ik valse actie van Colruyt weg Facebook ?

colruytspam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.