healthy_computerOm je computer snel en vlot draaiend te houden sommen wij hier even tien tips voor je op. Als je deze tien tips zo nu en dan even toepast zal je zien dat je computer veel langer vlot en ‘gezond’ zal blijven.

  1. Beperk het aantal opstartprogramma’s
   Zorg ervoor dat er niet teveel programma’s worden opgestart als u uw computer aanzet. Vele programma’s worden automatisch in de achtergrond actief bij het opstarten van uw computer. Als je deze lijst niet af en toe eens opkuist zal dit leiden tot een tragere en instabielere computer. Om deze reden controleer je best eens welke programma’s er dus allemaal onopgemerkt opstarten.
  2. Ruim ongewenste programma’s op
   Als je een nieuwe computer koopt worden hierop allerlei testsoftware of proefabonnementen op antiviruspakketten geïnstalleerd. Al deze software pakt veel plaats in op je computer en kan deze dus veel vertragen. Daarom is het nuttig om de programma’s die je niet gebruikt of niet wil te verwijderen van je computer.
  3. Beperk het aantal actieve programma’s
   Het is handige dat je op een computer verschillende dingen tegelijk kan doen in verschillende vensters. Maar het is best om dit ook een beetje te beperken. Want hoe meer actieve programma’s je hebt openstaan hoe trager je computer wordt. Sluit dus af en toe enkele vensters voor je computer optimaal te kunnen gebruiken.
  4. Herstart je computer regelmatig
   Veel mensen laten hun computer na gebruik altijd in slaapstand staan. Maar het beste is om deze ook af en toe eens volledig uit teschakelen. Op deze manier wordt het geheugen volledig opgekuist. En elk probleem dat zich voordoet in het geheugen wordt dan ook direct opgelost.

 1. Kuis je harde schijf op
  Als je hardeschijf steeds boordevol staat dan gaat uiteraard je computer trager gaan werken. Daarom kuis je best je hardeschijf af en toe eens op. Want zo kan windows bijvoorbeeld geen plaats meer hebben om zijn tijdelijke bestanden te schrijven en kan je bijvoorbeeld je computer niet meer in slaapstand zetten. Als je al de tijdelijke bestanden op je computer eens wilt opruimen kan je best eens een schijfopruiming doen.
 2. Schijfdefragmentatie
  Als je een groot bestand op een harde schijf opslaat gaat Windows dit bestand in stukjes opdelen en op verschillende plaatsen op je harde schijf opslaan. Als je zo veel bestanden op je hardeschijf hebt staan kan je deze best eens defragmenteren. Bij het defragmentatie process gaat Windows als deze deeltjes van die grote bestanden dicht bij elkaar zetten zodat deze gemakkelijk te bereiken zijn. Windows 7 bevat een eigen defragmentatie applicatie.
 3. Ruim uw bureaublad op
  Veel mensen verliezen veel tijd met het zoeken naar bestanden op een overvol bureaublad. Telkens je een nieuw programma installeert kopiëert Windows ook steeds een  snelkoppeling op je bureaublad. Als je deze niet opruimt zal je bureaublad snel overvol staan. Daarom is het handig om dit regelmatig eens op te kuisen.
 4. Controleer op malware of virussen
  Het is aangeraden om regelmatig je computer te scannen met de beveiligingssoftware die geïnstalleerd is op de computer. Op deze manier kan deze de virussen localiseren en verwijderen. Op deze manier zal je computer proper blijven van infecties.
 5. Verwijder oude e-mails
  Als je outlook gebruikt dan kan je best eens je oude e-mails opkuisen want deze staan ook gewoon maar op je computer plaats in te nemen. Het is dus aan te raden om deze ook af en toe eens op te kuisen.
 6. Prullenbak leegmaken
  Verwijder ook af en toe eens je bestanden in de prullenbak. Hierin komen de bestanden die je hebt gewist. Zolang deze in de prullenbak staan kan je die nog herstellen. Maar de mogelijkheid om die te herstellen wil dus zeggen dat deze bestanden nog niet volledig verwijdert zijn. Klik daarom rechtermuisknop op de prullenbak en kies voor ‘Prullenbak legen…’

Als je deze stappen af en toe probeert toe te passen zal je zien dat je computer langer en vlotter blijft draaien. Veel Succes 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.