brussels airlinesNadat enkele weken geleden Colruyt het slachtoffer werd van oplichters die beloofden 1000 euro kortingsbonnen te geven is nu Brussels Airlines aan de beurt. Het gaat hier wederom om een gelijkaardige actie. Je hebt waarschijnlijk als mensen zien schrijven op facebook: “Dank je wel Brussels” op hun wall met daaronder een link naar brusselsgiveaway.us. Dit zijn dan mensen die zich reeds laten vangen hebben. De actie verloopt dus volgens hetzelfde principe als de eerste actie. Je moet eerst die site toegang geven tot al je facebook gegevens. Dit is wat de oplichters de eerste stap noemen: Menselijke Verificatie. Stap twee is dan het schrijven van “Dank je wel Brussels” op je prikbord.

Op de site staat ook weer een teller die het aantal beschikbare gratis tickets voorstelt. Naarmate je langer op de site blijft kan je zien dat deze teller langzaam aan afloopt. Dit zou de bezoekers van de site dan moeten aansporen om snel mee te doen aan de actie voordat alle “gratis” tickets op zijn. Maar telkens je de site herlaadt zal je zien dat deze teller altijd vanaf 973 begint af te tellen. Dit kunnen we ook heel gemakkelijk zien als we naar de broncode van de site gaan kijken. Hier zien we duidelijk dat deze teller gewoon een stukje Javascript code is die telkens begint bij 973 en die om de zoveel tijd eentje zakt. Hieraan is dus duidelijk te zien dat het een valse actie is.

Broncode van de teller
Broncode van de teller

Nadat je de eerste twee stappen hebt voltooid krijg je enkele betalende aanbiedingen op het scherm. Hier mag je zeker niet op in gaan! Een van die aanbiedingen is het versturen van een sms naar een 4-cijfer nummer waardoor je je inschrijft voor het ene of andere abonnement . Dit geld zal dan allemaal van je krediet van je gsm afgaan. Ga hier dus zeker niet op in.

Waaraan kan je nu nog zien dat dit een valse actie is ? Kijk wederom eens goed naar de site: brusselsgiveaway.us terwijl de echte site van Brussels Airlines http://www.brusselsairlines.com is.

Ook is deze site weer geregistreerd in Pakistan zoals we op onderstaande informatie kunnen zien. Terwijl Brussels Airlines duidelijk toch een belgisch bedrijf is.

pakistan

We kunnen nu wel zeggen dat de oplichters iets slimmer zijn geworden. Nu hebben ze hun valse actie gepland samen met een echte actie van Brussels Airlines voor het winnen van tickets naar New York. Een actie die alsook via Facebook verloopt. Ook hebben ze deze keer de datum van het einde van hun actie juist gekozen op hun site en niet op Maandag 18 oktober (dat op een donderdag valt) zoals bij de colruyt actie 🙂

Onze raad: Doe hier niet aan mee en controleer de echte site van Brussels Airlines voor acties 😉

brusselsairlinesactie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.