computer-problem Als je net een nieuwe computer hebt loopt alles nog vlot en snel. Maar na een tijdje beginnen er foutjes naar boven te komen of kan je slechte programma’s niet meer verwijderen en loopt dus alles een beetje stroef. Om dit zo lang mogelijk uit te stellen gaan we jou in enkele artikelen enkele tips geven om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Zodat je zo lang mogelijk kan genieten van je snelle computer.

1. Eerst denken, dan handelen

De meeste PC problemen komen nu eenmaal niet door de hardware of een stroomstoring of dergelijke maar door de gebruikers zelf. De meeste mensen klikken bij de installatie van een programma maar al te snel op “OK” of “volgende” zonder eigenlijk te weten wat er  allemaal in die voorwaarden staat. Het is dus best om eerst te lezen wat de ontwikkelaar van de software allemaal schrijft over zijn programma voordat je zomaar verder gaat. Het is ook altijd verstandig om eens na te denken of je dat programma echt wel nodig hebt, want hoe meer programma’s je gaat installeren hoe trager je computer gaat werken. De Gouden Regel is dus: eerst even nadenken voordat je handelt.

2. Pas op voor kinderen

Kinderen zijn zeer nieuwsgierig. Als je ze dus zomaar op een computer gaat laten werken gaan deze dus zelf op “verkenning” gaan. Dit leidt hoe dan ook tot problemen met je computer. In Windows is het daarom mogelijk om een account aan te maken voor je kind(eren) dat minder rechten zal hebben. Hierdoor kunnen ze dus minder schade aanrichten aan je computer. Je kinderen of onervaren pc gebruikers kunnen dan niet zomeer programma’s beginnen installeren. Wil je dan wel een  nieuw programma installeren dan kan je dat gewoon doen vanuit het beheerders account waar je dan eventueel een wachtwoord kunt opzetten om deze te beveiligen. Wil je verdere informatie over het beheren van de accounts op je computer dan kan je hier een kijkje nemen: Klik Hier

3. Ouderlijk toezicht

Deze tip hangt een beetje samen met de voorgaande, deze gaat over het instellen van het ouderlijk toezicht op de computer. Het is namelijk zo dat je in Windows Vista en Windows 7 het ouderlijk toezicht kan instellen. Je kan daar bijvoorbeeld toegang tot bepaalde sites blokkeren en de download limiet beperken. Je kan er zelfs instellen dat ze enkel gebruik kunnen maken van de computer binnen bepaalde tijdstippen die je zelf kan instellen via configuratiescherm.

ouderlijktoezicht

4. Maak back-ups

Stel je voor dat je honderden familiefoto’s of belangrijke data ineens zou kwijt raken omdat je harde schijf de geest geeft. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je om de zoveel tijd eens een backup neemt van belangrijke data die je zeker niet kwijt wilt. Het gemakkelijkste is om je een externe harde schijf aan te schaffen zodat je om de zoveel tijd eens je belangrijkste mappen daar naartoe kan kopiëren. In Windows klik je met rechtermuisknop op de Eigenschappen van de schijf die je wilt bak-uppen en kies je voor Extra en Nu back-up maken. Je kan dan een doelmap kiezen waar Windows je back-up in zal kopiëren.

5. Activeer de Systeemherstelfunctie van Windows

Een handige functie in Windows is de systeemherstel functie. Deze functie maakt net voor de installatie van een programma een herstel punt aan met al de belangrijke systeem gegevens. Als er dan iets fout gaat met de installatie van dat programma dan kan je nog altijd je computer “herstellen” naar zijn vorige staat. Let op! Dit herstelpunt bevat alleen de belangrijke gegevens van het besturingssysteem. Dit maakt geen herstel punt met al je gegevens. Je gebruikt de systeemherstelfunctie dus best samen met het maken van back-ups van jouw data.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.