torrent

Enkele posts geleden hebben we je uitgelegd wat nu juist een torrent is? Dit kan je hier nog eens na lezen. Wat we nu zien is hoe je een torrent kan downloaden op Ubuntu. Later zal er nog een post volgen met de uitleg over hoe we dit kunnen doen op een Windows machine. Voor het downloaden van een torrent op Ubuntu maken we gebruik van het gratis (zoals bijna alles op ubuntu:) ) programma Transmission.

Via Synaptic pakketbeheer of via het Ubuntu Softwarecentrum is Transmission zeer gemakkelijk te installeren. Eenmaal de installatie gedaan is kan je een torrent bestand zoeken dat je wilt downloaden. In deze post willen we bijvoorbeeld de nieuwe beta van ubuntu downloaden via torrent.

  1. Het het downloaden van het .torrent bestand
   torrent
  2. Dan dubbelklik je op het bestand. Je zal zien dat Transmission wordt opgestart.

 1. Er zal een venster zoals op de foto hieronder tevoorschijn komen waar je de instellingen van je torrent kan wijzigen. Ook kan je hier de locatie van je download bepalen.
  torrent
 2. Eenmaal dit allemaal in orde is kan je gewoon op Toevoegen klikken en zal je zien dat je torrent gestart wordt.

Hierna hoef je alleen maar te wachten tot je bestand volledig gedownload is. Het handig aan het downloaden via een torrent bestand is dat je deze kan pauzeren. Dus als je je computer afsluit en opnieuw opstart dan moet je het bestand niet helemaal opnieuw downloaden maar kan je hervatten waar je gebleven was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.