Deze post is eigenlijk een manier om dit zelf niet meer te vergeten en telkens weer te  moeten opzoeken hoe ik dit moet doen aangezien dit iets is dat rap vergeten wordt.

Wanneer je bepaalde java software gebruikt in ubuntu moet je soms je JAVA_HOME environment variabele  en je PATH variable plaatsen. Zodat die software je Java vm weet zijn en kan gebruiken.

Dit is één van de manieren om dit te doen:

    • Open een terminal venster.  Weet je niet hoe dit te doen? Kijk dan naar een andere post van ons: Terminalvenster openen in Ubuntu )
    • Typ dan : sudo gedit /etc/bash.bashrc

EnvVar1

    • Duw enter, vervolgens zal Gedit het bestand bash.bashrc openen. In deze editor moet je op het einde van het bestand  je environment variabelen toevoegen.
    • Als bijvoorbeeld /usr/lib/jvm/java je JAVA home folder is dan moet je iets in de aard van het onderstaande toevoegen aan het bestand.

JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java
export JAVA_HOME
PATH=$PATH:$JAVA_HOME/bin
export PATH

  • Eenmaal dit gedaan is dan is het best dat je je computer eens herstart zodat deze omgevings variablen juist geplaatst worden.
  • Na de restart kan je controleren of je variabelen juist staan door te controleren via de terminal. Dit doe je door bijvoorbeeld:echo $JAVA_HOME in te geven in de terminal. Als alles goed gegaan is dan zal er /usr/lib/jvm/java verschijnen in je terminalvenster.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.