cppunit

Toen ik onlangs een C++ project aan het maken was kwam ik op het gedacht dat het eigelijk makkelijk zou zijn om Unit tests voor mijn project te maken. Telkens je dan iets gewijzigd hebt dan kan je door je unittest te laten runnen kijken of alle andere code die je voordien geschreven hebt nog werkt. Wat dus zeer handig is bij grote projecten waar meerdere mensen aan werken. In plaats van alles zelf te gaan controleren na een update van iemand anders kan je gewoon je unittests gebruikten.

Na even op internet te kijken leek CppUnit mij het beste voor een C++ project. De installatie gaat zoals altijd op verschillende manieren.

Via Ubuntu Softwarecentrum

Als je in het software centrum “cppunit” intipt krijg je een hele lijst van software. Diegene die in het groen aangevinkt zijn in onderstaande foto moet je installeren.

cppunit

Na deze alle drie geïnstalleerd te hebben kan je beginnen met het schrijven van Unit tests voor jouw project.

Via Synaptic pakketbeheer

Via synaptic pakketbeheer kan je natuurlijk ook deze software installeren. Ga hiervoor naar Systeem -> Beheer -> Synaptic pakketbeheer. Na het ingeven van het paswoord van je computer kan je hier ook zoeken op “cppunit”.

cppunit

De vakjes die op  bovenstaande foto groen gemarkeerd zijn moet je installeren voor het gebruik van cppUnit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.