googleSinds  1999 speelt Google regelmatig met hun logo. Aan de hand van sommige actuele thema’s bewerken zij soms hun logo. De naam die ze hiervoor gevonden hebben is “doodle”. Dus een aangepast logo van google noemt men een “doodle”. Het thema voor de doodle van dit moment is het 30jarige bestaat van het spelletje pacman. Het spel pacman is voor het eerst uitgebracht als arcade spel op 22 mei 1980. Het spel is ontwikkelt door Namco en is uitgegroeid tot één van de best verkochte spellen ter wereld.

Wat nu het speciale was aan deze recente google doodle is het feit dat het niet een gewone afbeelding was maar het echte pacman spel dat je kon spelen. Dit was de eerste keer dat Google een interactieve doodle ontworpen heeft voor op haar hoofdpagina.

Het leuke is dat de “ik doe een gok” knop vervangen is door “insert coin”. Die insert coin komt dan weer van de vroeger arcardespellen waar pacman zijn debuut op heeft gemaakt. Voor een spel te spelen moest je er geld insteken. Nog een ander leuke feature dat google erin heeft gestoken is het verschijnen van “mevrouw pacman” als je enkele keren op de “insert coin” knop klikt. Deze is dan te besturen met de W S A D toetsen.

Ook bij het uitspelen van deze pacman kwam je terecht op de klassieke killscreen van pacman. En foto van deze killscreen vind je hieronder.

Wil je meer weten over de google doodles of deze bekijken dan moet je zeker eens kijken op de Doodle pagina van Google. Als er nog interessante google doodle komen dan zullen we deze ook zeker bespreken op SoS-PC.eu.

Hieronder vinden jullie nog enkele afbeeldingen van de google doodle.

Googlepacnamdoodle

killscreen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.