Vandaag, 31 december, is het de laatste dag van het jaar. Ook wel Oudejaarsavond of Oudejaarsdag genaamd. Dit is de dag waarop iedereen samenkomt, lekker eet en achteraf de bloemetjes gaat buiten zetten. Google heeft het logo op zijn hoofdpagina voor deze gelegenheid vervangen door een geanimeerd logo. Op dit logo is te zien hoe de cijfers 2 0 1 3 vrolijk aan het dansen zijn terwijl het cijfer 4 rechts in het logo rustig zijn tijd afwacht. Uit de luidsprekers in de animatie lijkt muziek te komen. Al is deze muziek voor de gebruikers niet te horen. Gemiste kans Google ? šŸ˜‰

Ook is in de naam Google het tweede logo vervangen door een draaiende en blinkende discobal. Dit is het eerste maal dat Google oud naar nieuw viert met een animatie als logo op de homepagina.

Google Doodles

Sinds 1999 viert Google de overgang van Oud naar Nieuw met een doodle. Een Doodle is een tijdelijk aangepast logo dat de zoekmachine gebruikt op zijn startpagina bij speciale gelegenheden zoals internationale feestdagen. De eerste Google-doodle was ter ere van het Burning Man Festival in 1998. De doodle was ontworpen door Larry Page en Sergey Brin, de oprichter van Google, om de gebruikers van hun afwezigheid op de hoogte te stellen indien de servers zouden crashen. Sindsdien zijn er al een hele reeks doodle de revu gepasseerd waaronder ook enkele interactieve doodles zoals de Pac-man -doodle en de Les Paul gitaar-doodle.

new-years-eve-2013-5666313846390784-hp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.