Wat is nu juist excel?

Wel, excel is eigenlijk een electronisch rekenbord. De ‘opvolger’ van het rekenen met de rekenmachine en papier. Maar wat kan excel nu voor jou doen? Met excel kan je gegevens ordenen, sorteren, groeperen en bewerken. Met die gegevens en excelis het dan zeer makkelijk om bepaalde berekeningen uit te voeren met deze gegevens, grafieken te ontwerpen, databanken aanmaken en nog zoveel meer.

In deze eerste post zullen de veel voorkomende begrippen en termen die vak in excel gebruikt worden uitgelegd worden. Denkt u dat u deze al goed onder de knie heeft dan kan u via de link onderaan deze post door gaan naar de volgende les over excel.

Het verschil tussen werkmap en werkbladen:

De werkmap is het bestand waarin je werkt en waarin je je gegevens opslaat. In een werkblad kun je je gegevens weergeven, analyseren en er berekeningen mee uitvoeren. Een werkmap kan bestaan uit meerdere werkbladen. Zoals je kan zien in deze afbeelding hiernaast.

Verklaring van veel voorkomende woorden:

  • Kolom: Verticale onderverdeling van het werkblad, aangeduid met een letter.
  • Rij: Horizontale onderverdeling van het werkblad, aangeduid met een cijfer.
  • Cel: Een vakje op de kruising van een kolom en een rij. Dit wordt aangeduid door een celadres opgebouwd uit de kolomletter en het rijnummer van de kolom en rij waarin de cel nu staat. bijvoorbeeld: A2.
  • Actieve cel: De cel waarop de cursor staat en de actieve cel is meestal in het vet omringd.
  • Bereik: Een verzameling van aaneensluitende cellen.

Met deze korte voor kennis kunnen we door naar de volgende post. Waarin we gaan zien hoe we data in onze werkblad kunnen ingeven.

Cursus Excel – Gegevens invoeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.