Ubuntu_LogoZoals elk degelijk besturingsysteem heeft Ubuntu ook sneltoetsen. Met een sneltoets bedoelen we natuurlijk een bepaalde combinatie van verschillende toetsen. Zo is ALT + TAB één van de bekendere sneltoetsen. Hiermee kan je snel wisselen tussen verschillende openstaande applicaties. We gaan hier geen opsomming geven van de verschillende sneltoetsen ( zoals we bij die van Windows 7 wel deden: zie hier ). Waarom doen we dit hier niet? Wel omdat Ubuntu hier namelijk zelf voor gezorgd heeft.

Ubuntu heeft zelf een lijst met sneltoetsen voor je gemaakt. Je kan deze natuurlijk gemakkelijk terug vinden op je Ubuntu-machine via: Systeem -> Voorkeuren -> Sneltoetsen. Je zal zien dat er een scherm als dit zal openen waarin je al je sneltoetsen terug kan vinden.

(Je kan op de afbeelding klikken om deze te vergroten)

sneltoetsen ubuntu

Zoals je kan zien zijn er een hele hoop sneltoetsen aanwezig. Enkele ervan zijn uitgeschakeld. Als je nu toch eentje van die uitgeschakelden zou willen gebruiken dan is het enige wat je hoeft te doen is erop kllikken en een toetsen combinatie ingeven.

Zou je graag een toetsencombinatie aan maken voor een programma te openen maar je vindt deze niet tussen deze lijst? Dan kan je nog altijd op een andere manier een sneltoets aan maken voor je programma. Die manier is hier te vinden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.